kastrakteret

Hun siger, du da for sød og totalt nice – skal det ikke være os to? Du siger, jo - det lyder da total i orden og du må gerne bo hos mig! Hun siger, ja ja, klap nu lige hesten, vi skal først i kirken og det skal være stort. Du skal være toplækker, der skal være brudepiger og vi lejer et stort telt. Ringene køber vi inde i byen, maden laver min mors onkel, vi skal køre fra festen i en åben karet mens alle står med stjernekastere. Du siger, eller hvad med en rød sportsvogn. Nej, siger hun, det passer slet ikke ind. Nåh nej, siger du, det gi’r mening- og det er jo dig jeg vil ha’. Hun siger, det får du i hvert fald osse. Hun smiler og verden er jeres.


Hun siger, der er ikke plads til grammofon og vinyl når der osse skal være plads til det lille bord fra loppemarkedet. Du spø’r, hvad så med kurvestolene? Hun siger, dem kan vi jo ikke undvære når vi skal ha gæster – og hvad er vigtigst? Du tænker, ja, hvad er vigtigst, for det er jo dig jeg vil ha’, og ta’, for det er noget jeg ka’! Hun siger, her er blevet så hyggeligt - man kan næsten ikke kende din lejlighed igen. Du tænker, nej det kan man faktisk ikke.Hun siger, det klæ’r dig bare så godt, det der tøj og du ser lidt mere voksen ud – man kan ligesom se at du skal være far. Hun taler om navne, om dåbsfest, om privatskoler og en lillebror. Hun siger, det er et fantastisk projekt vi har gang i – det bliver så dejligt. Du siger, du har ret skat, det er totalt dejligt og jeg er all in.

Du tænker, en dag af gangen, kost, beklædning, logi og uddannelse. Det er osse en del, men det løser vi vel hen af vejen.


Hun siger, henter du fra fodbold skat, jeg har meldt os til afslutning i vuggeren. Fik du købt de rigtige indlæg og sagde du til dem i fritteren at du henter tidligt på onsdag? Jeg har købt gave til lørdag, er 250 for lidt, du har jo kendt ham hele livet? Du siger, nej det er fint, hvad har du købt? Hun siger, hun siger, han mangler pæne poloshirts, så det har jeg købt – gav du besked i fritteren? Du mumler, det gør jeg i morgen. Hun siger, godt, for ellers må jeg jo gøre det og det er jo heller ikke meningen. Du siger, hej hej og cykler hjem til et hus der snart er for stort. Hun siger, hej skat, nøj hvor er jeg træt. Der sker bare så meget på jobbet og der er ingen der byder ind med noget - jeg står med det hele selv synes jeg. Du foreslår, I må organisere jer lidt anderledes. Hun siger, det er slet ikke det det drejer sig om.


Hun spø’r, er du klar til på lørdag? Du spø’r, hvem kommer? Hun siger, der kommer ingen – vi to skal på weekend! Du tænker, det bliver egentligt dejligt at komme afsted, men siger, kan vi nå det hele? Hun siger ja – og det er osse vigtigt at vi giver hinanden mere tid, og vi snakker jo ikke sammen i hverdagen. Det er vigtigt at sætte ord på. Du prøver, men det er svært at finde gnisten. Hun spørger, hvad drømmer du egentlig om og du svarer ikke helt ærligt. Du siger, at det handler om os to og siger lidt mere men ikke rigtig noget vigtigt. For hvad skal man sige? Hun siger en hel masse og du siger, ja – nice – præcis og godt. Og det er osse godt og nice og alt det der. Du tænker, det er bare ikke det jeg går og drømmer om.


Hun siger, vi kan da gå til et eller andet sammen. Du siger, jeg har egentlig aldrig rigtig brudt mig om at danse men selvfølgelig er fodbold heller ikke rigtigt en parsport ... Hun ler og siger, nej – og du fanger et blik fra en svunden tid hvor du elskede hver en bevægelse og sagde, du for lækker. Nu siger du, vi kan da prøve hvis du synes. Hun siger, der er mange der bliver rigtig glade for det. Du siger ikke noget og gør dit bedste. Du siger heller ikke noget da hun fortsætter uden dig. Hun siger, det giver mig bare så meget og jeg møder hele tiden nye spændende mennesker. Og du siger heller ikke noget da hun be’r dig hænge en Monet-plakat op i soveværelset og slet ikke noget da hun be’r dig om at fylde lidt mindre i stuen. Du siger faktisk ikke mere. Hun siger, tak og dejligt og er for det meste tilfreds. Du siger, nu er græsset slået.


Hun siger, jeg er ved at bage et brød. Du spø’r, hvad blev der af bollerne?

Hun svarer, hvilke boller?


...


kastrakteret ...